top of page

Schrijf je nu in voor theaterles!

Op maandag 28 augustus beginnen we weer met een nieuw lesblok, van 15 lessen. Je kan je gemakkelijk inschrijven door een mail te sturen naar theaterschool@houtenkaap.nl We zullen je dan zo spoedig mogelijk een mail met inschrijfformulier terugsturen. (Let op, in augustus maken we de definitieve indeling van de theaterlessen op basis van leeftijd. Het kan dus zijn dat je niet in de groep bent ingedeeld waar je voorkeur naar uitgaat)

 

Lessen najaar 2023

Maandag

Groep 1 | Dans & Theaterles voor kleuters (4-5 jaar) | 15.00-16.00 uur

Groep 2 | Dans & Theaterles (6-7jaar) | 16.00-17.00 uur

Groep 3 | Theaterles (8-9 jaar) | 17.00-18.00 uur

 

Vrijdag

Groep 4 | Theaterles (9-11 jaar) | 15.30-17.30 uur

Groep 5 | Theaterles (11+) | 18.00-20.00 uur

 

Aan het einde van blok 1 (december 2023) maken de 5 groepen ieder een korte kerstvoorstelling en zullen ze een week voor de kerstvakantie elkaars voorstellingen bekijken, samen met hun ouders. 

 

Januari 2024

In het nieuwe jaar gaan we verder met lesblok 2 (15-17 lessen) en zijn we van plan te starten met 2 grote productiegroepen; een theaterstuk en een musical, met de discipline theater, dans en zang. Beide producties zullen hun repetitieweekends en voorstellingen in juni hebben. Of beide producties door kunnen gaan, hangt af van de subsidie die we hebben aangevraagd. 

 

Nieuw!

De twee jongste theatergroepen zullen niet alleen toneel leren spelen maar ook theater. Dans-en theaterdocent Nadra Eleonara komt ons team versterken. Nadra: “ Al spelenderwijs ga je kennis maken met toneel en beweging. Dit gaan we doen met behulp van liedjes, verhalen, verschillende thema’s (speelgoed, emoties enz), beweging -en toneel speloefeningen. Je leert samenwerken, andere kinderen kennen, je creativiteit en verbeelding te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is plezier en een vleugje fantasie”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee docenten

We blijven dit cursusjaar samenwerken met theatermaker Mark van Vliet (vanaf 1 januari 2024) en daarnaast hebben we een nieuwe samenwerking gesloten met Nadra Eleonara van Het Kunsthuisje uit Brielle. 

 

Houten_Aap-Theaterschool.png
theaterschoolhoutenaap-clubvanlelijkekinderen.jpg
theaterschoolhoutenaap-clubvanlelijkekinderen-2.jpg
Mark van Vliet

Over Mark van Vliet

De zeer ervaren theatermaker Mark van Vliet heeft al meerdere kinderproducties gemaakt en geeft al jaren les. Hij is een creatieve wervelwind en een positieve en energieke docent die groei stimuleert. Een gevoelig en veelzijdig theaterdier en een vrij lange meneer met een gezonde dosis humor en zelfspot. Hij staat bekend om zijn energieke en muzikale stijl en hij tourt al jaren met zijn jeugdvoorstellingen door Nederland en België. Verpakt in een vrolijk avontuur laat hij in zijn theater-voorstellingen bekende melodieën op aansprekende wijze tot leven komen op het podium. 

Het herkenbare verhaal en de parade aan kleurrijke personages die voorbij komen sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast is hij ook docent (voortgezet onderwijs) en regisseur van verschillende jeugd-theatervoorstellingen. 

Meer info: www.markvanvliet.nl  Instagram: @markvanvliettheater

Over Nadra Eleonora

Het Kunsthuisje biedt workshops aan op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Toneel en dans prikkelt de fantasie, stimuleert het creatieve denken en vooral veel plezier! In 2012 is Het Kunsthuisje opgericht door Nadra Eleonora, met als doel om zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines en hun belangstelling of talenten op dit gebied verder te ontdekken en te ontwikkelen. Via kunst biedt Nadra kinderen en jongeren de kans om naast hun talenten ook zichzelf te ontwikkelen.

Meer informatie: www.hetkunsthuisje.nl instagram:@het_kunsthuisje

HetKunsthuisje.webp
bottom of page