Vrienden van.jpg
Houten Kaap logo FC.png

Theaterschool

Voor iedereen die toneelspelen wil ontdekken...in Ouddorp!

Bij Strandtheater Houten Kaap zijn wij super trots dat het gelukt is om een (jeugd)theaterschool te starten. Al tijden waren we op zoek naar dé juiste docent, passend bij onze droom om kinderen in de omgeving van Ouddorp eindelijk (!) eens kennis te laten maken met theaterles. 

 

Deze zomer is het gelukt! We gaan op 30 september starten met docent Mark van Vliet. Mark is een fantastische theatermaker, met ongelooflijk veel ervaring als acteur én docent. Hij heeft al drie keer in de Houten Kaap gespeeld met verschillende prachtige voorstellingen. Allemaal even humoristisch, muzikaal en zeer origineel. We zijn dan ook meer dan blij en trots dat deze vakman nu wekelijks naar Ouddorp wil komen om les te geven aan de kinderen van Goeree-Overflakkee. 

 

Theaterles geeft je zelfvertrouwen 

 

Hoe praat een koningin met kiespijn? Hoe loopt een verliefde generaal? Hoe speel je dat je een achtbaan zit? Hoe kijkt een chagrijnige kiwi? In de theaterlessen van Mark van Vliet staat spelplezier voorop! De gekste, ontroerendste, engste, grappigste, en allermooiste verhalen maken we samen op de spelvloer. In een veilige en open sfeer ga je ontdekken wie je bent en welke talenten je hebt. Je fantasie en creativiteit krijgen een enorme boost! Je gaat vol enthousiasme allerlei personages, emoties en situaties uitproberen. Theaterles laat je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn groeien om jezelf vol trots te presenteren aan de buitenwereld. Je sociale vaardigheden nemen toe omdat je je gemakkelijk leert inleven in een rol of personage. Terwijl je samen enorm veel lol hebt leer je ongemerkt om sterker in je schoenen te staan. Je wordt rustiger, meer gefocust en zit beter in je lijf maar weet ook flexibeler om te gaan met onverwachte situaties. De lessen geven je de ruimte om je eigen ideeën en verhalen in te zetten en samen op ontdekkingsreis te gaan. 

 

Voor iedereen die toneelspelen wil ontdekken. Met de jongste groepen zal veel gezamenlijk in spelvorm worden gewerkt en in de oudere groepen gaan we scenes meer uitdiepen en zal je ook zelf scenes gaan schrijven.

 

Over Mark van Vliet

Theatermaker Mark van Vliet is een creatieve wervelwind en een positieve en energieke docent die groei stimuleert. Een gevoelig en veelzijdig theaterdier en een vrij lange meneer met een gezonde dosis humor en zelfspot. 

Hij staat bekend om zijn energieke en muzikale stijl en hij tourt al jaren met zijn jeugdvoorstellingen door Nederland en België. Verpakt in een vrolijk avontuur laat hij in zijn theatervoorstellingen bekende melodieën op aansprekende wijze tot leven komen op het podium. Het herkenbare verhaal en de parade aan kleurrijke personages die voorbij komen sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast is hij ook docent en regisseur. 

Meer info: www.markvanvliet.nl  Instagram: @markvanvliettheater

 

Houten Aap Theaterschool

De pilot loopt tien weken van 30 september t/m 9 december 2022. We starten met 5 groepen. We evalueren de pilot met cursisten en ouders. Bij succes, daar gaan we vanuit, starten we vanaf januari met nieuwe lessen waarbij we in enkele maanden (tot aan de zomervakantie) toewerken naar een eindproductie. 

 

Theatergroepen

Iedere vrijdag:

14.30 uur:            Theatergroep 1: 6 t/m 7 jaar (groep 3 en 4)

15.30 uur:            Theatergroep 2: 8 t/m 9 jaar (groep 5 en 6)

17.00 uur:            Theatergroep 3: 10 t/m 12 jaar (groep 7 en 8)

18.30 uur:            Theatergroep 4: 12-18 jaar (middelbare school)

20.00 uur:            Theatergroep 5: 18+

 

Kosten 

€95,00 voor de pilot van 10 lessen, inclusief feestelijke afsluiting net voor de kerstvakantie.

Mark van Vliet

Schrijf je in voor Groep 1 | Leeftijd:  6 t/m 7 jaar (groep 3 en 4)

De cursus is iedere vrijdag om 14.30 uur en duurt 1 uur. 

Schrijf je in voor Groep 2 | Leeftijd:  8 t/m 9 jaar (groep 5 en 6)

De cursus is iedere vrijdag om 15.30 uur en duurt 1 uur. 

Schrijf je in voor Groep 3 | Leeftijd:  10 t/m 11 jaar (groep 7 en 8)

De cursus is iedere vrijdag om 17.00 uur en duurt 1 uur. 

Schrijf je in voor Groep 4 | Leeftijd:  12 t/m 18 jaar 

De cursus is iedere vrijdag om 18.30 uur en duurt 1 uur. 

Schrijf je in voor Groep 5 | Leeftijd:  18+ 

De cursus is iedere vrijdag om 20.00 uur en duurt 1 uur.