top of page
Houten Kaap logo FC.png

za 26 okt

|

CINEKID

WALLAY

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso.

Registration is Closed
See other events
WALLAY
WALLAY

Tijd en locatie

26 okt 2019, 14:00 – 16:00

CINEKID, Adviesleeftijd 11+

Over het evenement

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso.

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.

  

Jurycommentaar Cinekid 2017:

“Wallay is een verhaal over ergens bij horen, de band met je eigen familie en hoe je op elkaar aangewezen bent. De setting van de film is voor velen van ons even onbekend en ongewoon als voor Ady. De regisseur laat prachtig zien hoe het de jonge hoofdrolspeler lukt, na zijn aanvankelijke verzet, zich te verzoenen met zijn nieuwe omgeving. De jonge acteur Makan Nathan Diarra maakt indruk met zijn performance als de 13 jaar oude Ady uit de Parijse banlieu.”

Tickets

  • Gratis

    € 5,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page