top of page
Houten Kaap logo FC.png

za 05 nov

|

theaterconcert / € 19.50

VERPLAATST ! Tribute to Nina Simone | Noam Vazana

Wegens omstandigheden is de voorstelling verplaatst naar de zomer. Een datum volgt zo spoedig mogelijk. 'Noam Vazana - A Tribute To Nina Simone' zet het levensverhaal van Nina Simone centraal en bevat intieme details uit haar autobiografie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
VERPLAATST ! Tribute to Nina Simone | Noam Vazana
VERPLAATST ! Tribute to Nina Simone | Noam Vazana

Tijd en locatie

05 nov 2022, 20:30

theaterconcert / € 19.50 , Westerweg 28, 3253 LX Ouddorp, Nederland

Over het evenement

Nani (Noam Vazana) – Tribute to Nina Simone

Wegens omstandigheden is de voorstelling verplaatst naar de zomer. Een datum volgt zo spoedig mogelijk”.

A journey to the life of the high priestess of Soul

De veelzijdige singer songwriter Noam Vazana is thuis in Folk en Jazz, en alles wat daar tussenin ligt. Zij eert met dit programma Nina Simone, diva van de Soul. Nina Simone staat bekend als de prima donna van de soulmuziek, maar als je aandachtig naar haar muziek luistert, hoor je ook Folk, Jazz en Blues en zelfs klassieke muziek. Simone groeide op als klassiek pianiste en haar droom was om de eerste Afro-Amerikaanse concertpianiste te zijn, maar geld was het obstakel, waardoor ze haar studie niet kon afronden.

Ze werd ook door Curtis-instituut afgewezen, vermoedelijk om racistische redenen, en belandde in clubs en bars om de kost te verdienen. Daar onstond de ontwikkeling van haar zo unieke smeltkroes van soul en klassieke muziek. Nina had een roerig leven, enerzijds door haar rijkdom aan muziekstijlen en anderzijds op het persoonlijke vlak. Ze vocht tegen een geestesziekte en verloor hiermee de grip op haar gezinsleven. Veel van haar songs klinken zelfs vandaag de dag nog tijdloos, zoals 'I Loves You Porgy' en 'My Baby Just Cares For Me', 'Don't let me be misunderstood' en nog veel meer. Simone's kracht ligt in haar gevoeligheid en enorme veelzijdigheid, haar vermogen om een ​​'Little Girl Blue' te zijn, maar ook om 'Mississippi Goddamn' uit te roepen. In elk geval was het publiek altijd stil als zij op het podium stond. Maar laten we vooral niet vergeten dat ze bijna 10 miljoen platen verkocht.

Tickets

  • Tribute to Nina Simone

    € 19,50
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page