top of page
Houten Kaap logo FC.png

wo 07 apr

|

Drama

FilmBieb: PICCIRIDDA

De 11-jarige Lucia wordt gedwongen bij haar oma te wonen als haar ouders in de jaren 1960 besluiten het Siciliaanse vissersdorpje waar zij wonen achter zich te laten en hun geluk te gaan zoeken in Frankrijk. De relatie met haar oma is alles behalve makkelijk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
FilmBieb: PICCIRIDDA
FilmBieb: PICCIRIDDA

Tijd en locatie

07 apr 2021, 20:00

Drama, 12+

Over het evenement

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk.

Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Picciridda werd door pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema's als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden. 

Bekijk de trailer op YouTube

Inloop: 19.30 uur, aanvang film: 20.00

*Leden van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta kunnen met korting naar deze film. Bestel je tickets via de website van de Bibliotheek

Tickets

  • FilmBieb: Picciridda

    € 7,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page