Houten Kaap logo FC.png
wo 01 dec. | Ouddorp

Filmbieb: Corpus Christi(AFGELAST)

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester.
Registratie is afgesloten
Filmbieb: Corpus Christi(AFGELAST)

Tijd en locatie

01 dec. 2021 20:00 – 22:00
Ouddorp, Westerweg 28, 3253 LX Ouddorp, Nederland

Over het evenement

In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd. Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

Ben je lid van de bibliotheek Zuid Hollandse Delta? Dan kan je via de website van de bibliotheek met korting een ticket kopen. https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/actueel/agenda/agenda-activiteiten/films/2021/FilmBieb-OD-1021.html 

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Filmbieb Corpus Christi
    €7.50
    €7.50
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement