top of page
Houten Kaap logo FC.png

za 16 dec.

|

cabaret / € 18,75

Cameretten Finalisten Tour

De drie finalisten trekken na de finale langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan het publiek te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt.

Cameretten Finalisten Tour

Tijd en locatie

16 dec. 20:30

cabaret / € 18,75, Westerweg 28, 3253 LX Ouddorp, Nederland

Over het evenement

Al meer dan vijfenvijftig jaar gaat Cameretten Festival ieder jaar op zoek naar hét nieuwe cabarettalent van Nederland en Vlaanderen. Het oudste cabaretfestival van Nederland is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR in Delft. In korte tijd verwierf het festival naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Inmiddels is Cameretten uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich presenteert aan publiek, jury en pers.

Uit de kweekvijver van Cameretten zijn veel bekende cabaretiers voortgekomen zoals Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Jandino Asporaat, Patrick Laureij, Plien & Bianca, Daniël Arends, René van Meurs, Ronald Goedemondt, Guido Weijers en velen meer.

De culturele footprint die Cameretten heeft achtergelaten is enorm. Cameretten biedt aanstormende talenten een gefocust traject met veel speeluren, professionele begeleiding en een netwerk dat de basis kan worden voor de rest van hun carrière als cabaretier. Jaarlijks start het traject met videoaudities als voorselectie voor de voorrondes. Een selectiecommissie bepaalt na afloop van deze voorrondes welke zes acts mogen deelnemen aan een regieweekend, try-out tournee en de halve finales. Tijdens de finaleavond kiest een vakjury de winnaar van het festival, kan de jury een persoonlijkheidsprijs toekennen en wordt namens het publiek een publieksprijs uitgereikt.

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

  • Cameretten festival

    € 18,75

    € 18,75

    0

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page