Programma


Bekijk hier ons programma en boek uw tickets online!

Vrijdag 20/10

Roofvogelshow

Een roofvogelshow in een donker theater, heel spannend! Een unieke show, gegeven door Ruben van Maaren. Ruben werkt ook met Freek Vonk samen bij de grote shows in Heineken Music Hall, maar vanavond dus ook in ons kleine theater. De vogels vliegen rakelings over je hoofd en lopen door het publiek. Wie durft..? Na afloop mag je met de roofvogels op de foto (tegen betaling).Tijd: 19.00 uur
Prijs: € 6,50
Duur: 100 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

    Koop tickets >    

Zaterdag 28/10

The Good Dinosaur

Kinderfilm (NL)

In een wereld waar de dinosauriërs nooit zijn uitgestorven leeft Arlo, een 70 meter hoge tiener-Apatosaurus met een groot hart. Nadat een traumatische gebeurtenis onrust veroorzaakt in Arlo's rustige gemeenschap, gaat Arlo eropuit om de vrede te herstellen. Onderweg krijgt hij onverwachts gezelschap van een mens: het jongetje genaamd Spot.

Bekijk de trailer: Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 6,50
Duur: 100 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

    Koop tickets >    

Zaterdag 4/11

Nijntje op de fiets

Kindermuziektheater

Fietsen is het liefste wat ze doet over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ze overal naartoe ja, nijntje wordt nooit moe
dan fietst ze langs de vijver de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in die brengt ze dan wat brood

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50
Duur: 35 minuten
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Spel en muziek: Marianne van Houten
Regie: Hans Thissen

    Koop tickets >    

Vrijdag 10/11

Timon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp DuinTimon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp Duin

Timon Krause

Theater/mentalist (mindgames)

U kent Victor Mids, u kent het populaire tv-programma MindF*uck… dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met een ander fenomeen, Timon Krause.Geboren in Duitsland, opgeleid in Nieuw-Zeeland en nu woonachtig in Amsterdam heeft Timon Krause met zijn show reeds alle continenten bezocht. Na een kleinkunst- en cabaretopleiding op de Paul van Vliet Academie in Den Haag te hebben gevolgd, studeert hij nu filosofie in Amsterdam. Voor Timon is magie de passie van zijn leven. Al toen hij 16 was publiceerde hij zijn eerste boek over het thema gedachtenlezen. Hij is de ‘Best European Mentalist’ 2016 en de jongste gedachtelezer die ooit deze titel heeft gewonnen. Zijn programma zal beslist uw verstand te boven gaan. Niet minder dan Karel de Rooij van Mini & Maxi is een fan van Timon. Dus, bent in voor een avondje ‘totale verbazing’ en ‘hoe is het mogelijk’, gaat ‘m zien!  

https://theatersaanzee.com/productie/timon-krause-theater-mentalist/Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 18/11

Max van den Burg

Cabaret

Op een bedje van Rucola

Max is gevat, muzikaal, snel, charmant, bijzonder leuk en voor cabaretliefhebbers gegarandeerd een bijzondere ontdekking. Max vraagt zich in zijn nieuwe programma af, wanneer je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten worden, word je dan ook echt gelukkig? In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel fileert Max van den Burg op speelse en confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

“Max van den Burg schoffelt heerlijk in een politiek correcte wereld.” – De Stentor.“Een belofte is opgestaan.” – De Volkskrant“Een podiumbeest met een verwoestend tempo waar je de hele tijdin wordt meegezogen.” – Eindhovens dagblad.
http://maxvandenburg.nl/filmpjes/Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 24/11

Timon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp DuinTimon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp Duin

Two guys and their guitars

Muziektheater

Terence Hansen en Jos van Oost, twee mannen met gitaren – een uit de directe omgeving en een uit Amerika. Samen treden ze op.

Jos heeft de afgelopen  jaren 150.000 km door 47 Staten van de USA gereden met een 25 jaar oude campervan met de toepasselijke naam The GetAway Van. Zijn hele leven is hij al een globetrotter en hij besloot een half jaar door de USA te rijden, een oude jeugddroom. Zo gefascineerd door de muziek, de steden, de natuur en de mensen is hij er daarna nog vaak teruggekeerd. Gedurende de reizen schreef hij meer dan 20 nummers, roadsong, songs over ontmoetingen met gitaristen, gitaarbouwers, aparte mensen, die zo anders, origineel waren, dat ze wel een indruk achter moesten laten.  Die ontmoetingen zijn een terugkerend thema. De overeenkomsten tussen mensen waar ook ter wereld, zijn veel groter dan de verschillen, maar de wereld waarin ze leven is zo anders, dat maakt het zo mooi. 

Hij trad tijdens deze reizen veel op, waaronder in theaters waar grote voorbeelden, zoals Joni Mitchell, Tom Waits en John Martyn, ook hadden gespeeld. Tijdens een van die optredens ontmoette hij TERENCE HANSEN en er ontstond gelijk een band tussen geestverwanten. Wat de afgelopen jaren resulteerde in veel optredens aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, van Berlijn tot Salt Lake City en van San Francisco tot Parijs. 

Afgelopen jaar zijn de nummers op 2 cd 's gekomen. Waarbij volop gebruik werd gemaakt van het internet om opnamen uit te wisselen. Een echt transatlantisch project. Geproduceerd door Richard Heijerman die naast alle drums ook: piano, vibrafoon, marimba en orgel voor zijn rekening neemt. Kees van Proosdij op de bas, Sjoerd Beunder op cello en bas en natuurlijk Terence Hansen op onmogelijke gitaren met virtuoze arrangementen.

We zijn vereerd met een bezoekje van deze muzikanten. Ze spelen niet alleen, maar laten ook een korte docu zien. Bestel een glas wijn, zie, luister en geniet.


 

Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 7,50

    Koop tickets >    

Zondag 26/11

Herman in een bakje geitenkwark

Komisch muziektheater

Try-out 

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles mag: knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs en een speeltuin na de Apocalyps. De derde voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark: ‘Verplicht Spelen’, voor iedereen die het vergeten is.Meer informatie: http://www.geitenkwark.nlTijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Zondag 3/12

Timon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp DuinTimon Krause - Theater Houten Kaap Ouddorp Duin

Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest

Kindertheater

Al weer drie verschillende voorstellingen zijn er ontstaan in de afgelopen jaren van de drie succesvolle boeken rond de avonturen van de kleine, lieve Aadje piraatje. Vorig jaar kwam er ook een sinterklaas boekje uit waarin we zagen dat de grote piraten eigenlijk best een beetje bang zijn voor Sinterklaas en zwarte Piet....

Ton zal in deze vertelvoorstelling ,waarin zoals altijd de kinderen mogen meedoen. een aantal verhalen vertellen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het Sinterklaasverhaal. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee. Tenslotte komt Sinterklaas langs met een stoomboot. Laat de kinderen verkleed als piraat komen want aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraten spelen. De boeken zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat en de illustraties zijn van Sieb Posthuma , hij ontving in 2012 een gouden penseel voor beste illustrator.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50
Duur: 40 minuten
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Spel: Ton Meijer
Illustratie: Sieb Posthuma


    Koop tickets >    

Zaterdag 9/12

Piepschuim

Komisch muziektheater

Je kent Piepschuim natuurlijk van een van de succesvolle eerdere theaterprogramma’s. Of je bent een van die tienduizenden mensen die Piepschuim gezien heeft op festivals als Mundial, De Beschaving, De Boulevard of Oerol. In dat geval kom je zeker kijken. Maar als je Piepschuim nog niet kent, dan is dit je kans: Piepschuim komt in jouw theater. ‘Zo doen we dat hier’ is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Over grote thema’s en een klein hartje. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier. 

Bekijk trailer: 

 Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 16/12

Kerstfilm

Meer info volgt...