Programma


Bekijk hier ons programma en boek uw tickets online!

Zaterdag 21 april

Ballen 2.0 - De gestampte Meisjes

Fysiek cabaret

Een nieuwe voorstelling van De Gestampte Meisjes, waarin de man centraal staat. Een humoristisch en energieke voorstelling waarin wordt geschuurd, gewerkt, gegleden en gework-out. Een voorstelling over de ideale man, verwachtingen in een relatie, het gedrag van de man, maar ook de single vrouwen zonder man.

De Gestampte Meisjes: een trio bestaande uit Esmée, Ymke en Thenera. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor. Drie hele verschillende meiden, maar, zoals ze zelf zeggen, alle drie even gek.Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 19,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 28 april

Z'n leukste liedjes - Dirk Scheele

Muziek voor kinderen (2+)

Lievelingsliedjes? Iedereen heeft er wel één. In deze solovoorstelling speelt Dirk Scheele er een heleboel. Elke voorstelling is weer anders, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek.

Dirk Scheele
Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon met zijn eigen televisieseries.

Let op: deze voorstelling wordt 2x gespeeld

Tijd: 11.00 uur & 15.00 uur 
Prijs: € 12,50

    Koop tickets voor 11.00 uur>    

    Koop tickets voor 15.00 uur >    

Donderdag 3 mei

De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar - Hilbert Geerling

Goochelvoorstelling (6+)

Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen, gaat er van alles mis. Hij mist de trein, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt, valt hij in een put. Hij valt en valt en valt, dieper en dieper... Nee, nóg dieper! Hij belandt in de Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar. 

Een hilarisch verhaal stampvol goochelen. Gespeeld door 5-voudig Nederlands Kampioen Goochelen, geholpen door een aantal kinderen uit de zaal.
Tijd: 15.00 uur 
Prijs: € 15,00

    Koop tickets >    

Zaterdag 5 mei

Van mij! - Koek & Ui

Kindertheater (4+)

“Dit huis is van mij, deze stoel is van mij, deze jas is van mij, deze lamp is van mij. Wil je misschien een koekje? Kijk, er zit chocola op. Lekker joh! Wil je er één? Ja? Vette pech, want ze zijn van mij! Van mij, van mij, van mij! Alles hier is van mij!”

‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. TG Koek en Ui is een nieuw theatergezelschap bestaande uit theatermakers Lotte Middendorp en Janiek Vreeken.
Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 10,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 19 mei

Hakim op z'n best - Hakim

Kindertheater (AL)

Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met ‘Hakim op z’n best’ is alles mogelijk.
Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 10,50

    Koop tickets >    

Donderdag 31 mei

Dunkirk

Film voor volwassenen

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven. Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Geregisseerd door Christopher Nolan
met Fionn Whitehead, Tom Hardy en Cillian Murphy.Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 6,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 2 juni

Help, ik heb een vlieg ingeslikt! - Mark v Vliet

Kindertheater (2+)

Een spannende, muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 10,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 2 juni

Kaapse Comedy Night

Stand-up comedy

Speciaal voor de Houten Kaap heeft cabaretier Max van den Burg een mooie avond, met vier stand-up comedians samengesteld.

De line-up van Max wordt later op deze site nog bekend gemaakt.

Cabaretier Max van den Burg was al eerder te gast bij de Houten Kaap tijdens zijn hilarische avondshow ‘Op een bedje van rucola’ (18 november 2017).Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 15,00

    Koop tickets >    

Zaterdag 7 juli

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Kindertheater (2+)

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50 

    Koop tickets >    

Zaterdag 21 juli

Comedy Night (English spoken)

Stand-up comedy
Time for a good laugh

Voor het eerst organiseren we een engelstalige versie van de Kaapse Comedy Night. En wat voor een! Speciaal voor deze avond is een drietal Engelstalige comedians geselecteerd die garant staan voor een avond vol goede grappen, sterke oneliners en internationale humor. 

For the very first time we present you a English spoken Comedy night with a trio of international comedians, exclusively selected for this evening.

De line up:
  • Bob Mc Laren
  • Adam Fields
  • Nigel WilliamsTijd: 20.30 uur
Prijs: € 15,00 

    Koop tickets >    

Zaterdag 28 juli

Aadje Piraatje viert feest - Ton Meijer

Kindertheater (2+)

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Ton Meijer vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. Tijdens deze vrolijke, interactieve voorstelling worden er meerdere keren kinderen op het podium uitgenodigd om mee te spelen en wordt er natuurlijk gezongen  voor de jarige Aadje. Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 4 augustus

If you're happy (and you know it) - Ageeth de Haan

Muziek voor kinderen (4+)

Zingend Engels leren
In dit interactieve liedjesprogramma zingt Ageeth samen met het publiek de leukste Engelstalige kinderliedjes, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider, Head shoulders, knees and toes. Het programma is laagdrempelig en heeft een gezellige sfeer. Kinderen kunnen meteen meedoen en de kans is groot dat ze snel nieuwe Engelse woorden leren. Ageeth wordt begeleid door Frans Groen op gitaar.

Het liedjesprogramma is gebaseerd op het boekje met cd If you see a crocodile. Hierop staan de 25 leukste Engelse kinderliedjes, gezongen door Ageeth de Haan.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50 

    Koop tickets >    

Zaterdag 11 augustus

Robinson Crusoe - Ton Meijer

Kindertheater (5+)

Wat doe je als je schip vergaat en je alleen op een onbewoond eiland terecht komt? Hoe overleef je zonder hulp van andere mensen in een wereld die je niet kent? Je hebt niemand die je helpt want je bent alleen. Hoe is dat om zo alleen te zijn? Hoe is het om de baas in je eigen land te zijn, of koning in je eigen koninkrijk.

300 jaar geleden werd hier een boek over geschreven en nog kent iedereen de naam van deze beroemdste schipbreukeling: Robinson Crusoe.

Met veel humor en interactie gaat Ton het verhaal van Robinson te lijf. We maken mee hoe Robinson als kind is en waarom hij het zeegat kiest. Dan beleven we de storm en het aanspoelen.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50 

    Koop tickets >    

Wil je op de hoogte blijven van al onze voorstellingen, activiteiten en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media!