Programma


Bekijk hier ons programma en boek uw tickets online!

Zaterdag 24 februari

Hoehaa! - Jeroen Schipper

Muziek voor kinderen (3+)

Hoe, ha, handen omhoog!
Wij zijn woeste rovers
Geef je geld, geef je goud
Geef geef geef je over!

Wie eerder een concert van Jeroen Schipper heeft beleefd, weet het al: stil zitten is geen optie! Klappen, stampen, dansen, lachen en dromen. Elk lied biedt gelegenheid tot meedoen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat.

Composities, tekst & zang: Jeroen Schipper
Muziek: Henrik Holm

Jeroen Schipper
Ken je de liedjes van Jeroen Schipper nog niet? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Jong en oud zingt uit volle borst mee met de grappige en aanstekelijke liedjes van Jeroen. De muziek swingt de pan uit. Samen met zijn Boegiemanband zorgt Jeroen bij elk optreden dat het hele publiek mee danst en lachend de zaal uitgaat. De liedjes sluiten perfect aan op de belevingswereld van kinderen en de muziek is voor ouders een fijne afwisseling. Eindelijk een keer een cd die van de hele familie in op repeat mag!

Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50

    Koop tickets >    

Woensdag 28 februari

Toen mijn vader een struik werd

Kinderfilm 6+

De tienjarige Toda woont met haar vader in een bakkerij. Ze weet alles van taart en gebak en is dol op de trompetmuziek van haar vader. Wanneer haar vader onverwacht weggeroepen wordt om het land te verdedigen, staat Toda er alleen voor. Ze begint aan een spannende reis en onderweg weet ze steeds beter voor zichzelf op te komen. Via lieve vrienden, vreemde volwassenen, absurde situaties en nieuw vriendje, komt ze uiteindelijk in het land van haar moeder terecht. Maar zal ze haar ook vinden?

Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 5,00 

    Koop tickets >    

Zaterdag 3 maart

Gonnie en vriendjes – Jogchem Jalink

Kindertheater (2+)

Kijk, een plas! Daar kun je leuk overheen springen. Heeft iemand soms een rode pet gezien? En... moet je dát zien! Daar ligt een ei. Zit daar soms ook een gansje in? En waarom komt ie er niet uit?

Gonnie en vriendjes is een vrolijke muzikale voorstelling. De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen op een vrolijke speeltafel tot leven; één voor één komen de acht grappige gansjes langsgewaggeld!

Lindai Boogerman is al ruim 25 jaar één van de vaste poppenspeler in Sesamstraat. Daarnaast is ze theatermaker, speelde gastrollen bij ondermeer het Ro Theater en de Toneelschuur, coacht en regisseert vakgenoten en geeft workshops poppenspel.

Met eenvoudige middelen en gevonden voorwerpen haakt Lindai met haar object- en poppentheater in op de associatieve belevingswereld van de peuter. Ze vindt het belangrijk dat het publiek de mogelijkheid krijgt om beeld en sfeer zelf in te vullen. In haar spel deelt Lindai avonturen vol plezier, die schijnbaar eenvoudig ontstaan.

(Voorstelling is taalloos / no language)Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50

    Koop tickets >    

Donderdag 8 maart

Sofasessies – Marian Mudder

Cabarettheater

Een komische en ontroerende avond over de zin én onzin van in therapie gaan.

“Kanonne Marian, wat lekker een boek!”“Koelbloedig, eerlijk, grappig en treffend.” “Een feest van herkenning”. Marian Mudder wordt momenteel overladen met reacties op haar boek ‘Sofasessies’ dat in mei van dit jaar uitkwam. Tijdens het schrijven van dit boek voelde ze dat ze met haar verhaal óók de planken op moest. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met boezemvriend en regisseur Koos Terpstra (regisseerde o.a. Lebbis en Eric van Sauers) bewerkte ze haar boek tot een komische en openhartige theatervoorstelling.

Een doe-er-je-voordeel-mee-boek

De meeste Nederlanders maakten kennis met Marian Mudder als rechercheur Vera Prins in de serie ‘Baantjer’. Vele film-, televisie- en theaterrollen volgden. Sinds acht jaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan en blijkt Marian ook een zeer begaafd schrijfster. Ze schreef drie romans, een thriller en afgelopen voorjaar zag haar nieuwste boek ‘Sofasessies’ het levenslicht. ‘Sofasessies’ is een kruising tussen een memoire en een zelfhulpboek. Of zoals ze het zelf noemt, een doe-er-je-voordeel-mee-boek.

Niet aflatende drang tot zelfverbetering

Marian schreef ‘Sofasessies’ naar aanleiding van haar meer dan twintig jaar durende zoektocht naar de juiste therapie tegen haar angsten en depressies. Ze probeerde een breed scala aan therapieën en las meters zelfhulpboeken. Veelal deed de gevolgde methode haar meer kwaad dan goed, maar door een ijzeren doorzettingsvermogen en een niet aflatende drang tot zelfverbetering hield ze vol tot de uiteindelijke remedie was gevonden. “Geen van de therapeuten wist door te dringen tot de kern van mijn probleem. Een van de diagnoses was dat ik mezelf dan maar als invalide moest beschouwen. Maar ik wilde niet met mijn problemen leren leven, ik wilde ervan áf.” 

Inzichten en handvatten

Tijdens de voorstelling vertelt Marian ook wat haar uiteindelijk wel heeft geholpen. “Het belangrijkste aspect wordt door veel therapeuten over het hoofd gezien: zelfcompassie en zelfwaardering. Angst komt voort uit zelfafwijzing -vooral vrouwen blinken hierin uit-, maar pas als je tevreden bent met jezelf zoals je bent, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dit klinkt makkelijk, maar zo simpel is het niet. Het is een diepgaand proces om onbewuste patronen te herkennen en om te buigen. In ‘Sofasessies’ geef ik inzichten en handvatten om een start te maken.”Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 16 maart

Herman in een bakje geitenkwark

Komisch muziektheater

Try-out 

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles mag: knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs en een speeltuin na de Apocalyps. De derde voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark: ‘Verplicht Spelen’, voor iedereen die het vergeten is.Meer informatie: http://www.geitenkwark.nlTijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >