Programma


Bekijk hier ons programma en boek uw tickets online!

Zaterdag 23 december

Loet en de kleine kerstman (3+)

Kindertheater

 

Feestelijke en interactieve voorleesvoorstelling met kerstliedjes door Ruth Bakker.

Hou jij ook van kerst? Loet is gek op Kerstmis. Samen de kerstboom versieren, kerstliedjes zingen, kerstkransjes eten en... kerstcadeautjes uitpakken. Ze heeft zelfs een kerstvriend: de kleine kerstman. Hij wil dolgraag mee op de slee om alle kinderen cadeautjes te brengen. Maar hij mag nooit mee. De andere kerstmannen vinden hem te klein. Loet probeert samen met alle kinderen de kleine kerstman te helpen. Zal het ze lukken?

Loet en de kleine kerstman is gebaseerd op het boek De kleine kerstman, geschreven door Anu Stohner en Henrike Wilson. Loet is bedacht en wordt gespeeld door duizendpoot Ruth Bakker, bekend van o.a. haar bekroonde familievoorstellingen Loet Moet en Loet broedt.Tijd:
11.30 uur
Prijs: € 5,00

    Koop tickets >    

Donderdag 28 december

WC Monsters (5+)

Komisch kindertheater

 Een flitsende, humoristische voorstelling van theatergroep Lefkop over je angsten overwinnen en je dromen najagen. Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit met behulp van de kinderen. Zal ze het mysterie ontrafelen?

WC Monster laat jong en oud op humoristische wijze ervaren hoe de kracht van jezelf zijn, zorgt voor het overwinnen van obstakels. “De voorstelling is overduidelijk met veel plezier en liefde gemaakt. De voorstelling werkt vooral door het uitbundige spel dat vol op het publiek gericht is. Het plotje, hoe zoetjes ook, is precies ondeugend genoeg en op de juiste momenten verrassend.” (****) Sander Janssens (De Theaterkrant)

Meer informatie http://lefkop.nl/ https://www.facebook.com/lefkop/ www.instagram.com/lef_kop

Tekst & regie: Tim Kamps | Spel: Carl Hoogvliet, Dennis Jongejan & Elène Zuidmeer | Decor: Frank Jansens | Fotografie: Nicoline RodenburgTijd: 15.00 uur
Prijs: € 12,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 6 januari

De Gruffalo (3+)

Kindertheater

Hij heeft, oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn enge kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!

Een kleine muis wordt uitgenodigd om te komen eten, eerst door een vos, dan door een uil en vervolgens door een slang. Maar die zien hem zelf als een lekker hapje. Daarom verzint de kleine muis een list. Beleefd slaat hij de uitnodigingen af door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo al en eetafspraak heeft. De Gruffalo ? De muis legt uit hoe dat niet-bestaande griezelbeest er uitziet. De dieren schrikken zich een hoedje en druipen af. Maar dan komt de muis een echte Gruffalo tegen die er precies zo uit ziet als de muis heeft verzonnen! En de Grufallo heeft helaas ook trek in een hartig hapje muis!

 “De Gruffalo” is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder, gespeeld door theatergezelschap Meneer Monster.

Met hun frisse en ongepolijste manier van spelen verovert “Meneer Monster” in rap tempo de (jonge) harten van het Nederlandse en Vlaamse publiek. Door de bijzondere publieksopstelling zit je boven op het spel van de acteurs en waan je je midden in het bos. “Meneer Monster” maakt volwassen jeugdtheater vol spanning, muziek en humor.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 3 februari

Ssst! De tijger slaapt – De toren van geluid

kindermuziektheater (2+)

Een tijger is gemeen
Een schildpad super sloom
Een muis bijt in je teen
Maar is dat echt wel zo?


In de muzikale voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt' zien we de heldhaftige daden van een groepje kleine dierenvrienden, die het op neemt tegen een grote woeste tijger. Hoewel, woest...? Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur, waarbij de dieren echt tot leven komen. Een grappige voorstelling waarin niet alles is wat het lijkt! Het gezelschap maakte met veel succes meerdere voorstellingen rondom de bekende poezen ‘Pim & Pom'.

Duur: 40 minuten

 Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 9 februari

Kaapse Comedy Night

Comedy

Speciaal voor de Houten Kaap heeft cabaretier Max van den Burg een mooie avond, met vier stand-up comedians samengesteld.

De line-up van Max:

- Mark Waumans
- Roel C. Verburg
- Marlon Kicken
- Max van den Burg, MC.

Cabaretier Max van den Burg was al eerder te gast bij de Houten Kaap tijdens zijn hilarische avondshow ‘Op een bedje van rucola’ (18 november 2017).Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 15,00

    Koop tickets >    

Zaterdag 17 februari

Roofvogelshow – Ruben van Maaren

Show

Een roofvogelshow in een donker theater, heel spannend! Een waanzinnige show, gegeven door Ruben van Maaren. Ruben werkt ook met Freek Vonk samen bij de grote shows in Heineken Music Hall, maar vanmiddag dus ook in ons kleine theater. De vogels vliegen rakelings over je hoofd en lopen door het publiek. Wie durft..? Na afloop mag je met de roofvogels op de foto (tegen betaling).Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 6,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 17 februari

Sir Olivers Band

Big Band

De Sir Oliversband is een enthousiaste bigband uit De Bommel (Goeree-Overflakkee) en bestaat uit amateurmuzikanten van Rotterdam tot aan Zierikzee die onder leiding van dirigent Machiel Kruijf u voorzien van een spetterend optreden.Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 7,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 24 februari

De Chocokrokodil- Jeroen Schipper

Muziek voor kinderen (3+)

“Daar loopt een krokodil van chocola. De hele wereld zit hem achterna. Want weet je wat de hele wereld wil? Een lekker hapje van die chocokrokodil!”

Dansende draken of vliegende vogels? Gouden drollen? Alles is mogelijk in dit swingende kinderconcert van Jeroen Schipper. Samen met multi-instrumentalist Henrik Holm, maar vooral ook samen met het publiek maakt Jeroen er overal een kleurrijk feestje van!

Composities, tekst & zang: Jeroen Schipper
Muziek: Henrik Holm

Jeroen Schipper
Ken je de liedjes van Jeroen Schipper nog niet? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Jong en oud zingt uit volle borst mee met de grappige en aanstekelijke liedjes van Jeroen. De muziek swingt de pan uit. Samen met zijn Boegiemanband zorgt Jeroen bij elk optreden dat het hele publiek mee danst en lachend de zaal uitgaat. De liedjes sluiten perfect aan op de belevingswereld van kinderen en de muziek is voor ouders een fijne afwisseling. Eindelijk een keer een cd die van de hele familie in op repeat mag!

Jeroen Schipper is een muziekdocent die eerst van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Vervolgens van zijn beroep zijn passie. En nu van zijn passie theatershows.

De theaterconcerten van Jeroen zijn gebaseerd op de liedjes die hij in zijn werk als muziekleraar schrijft en op scholen uitprobeert. De liedjes kenmerken zich door originaliteit, kwaliteit, gevarieerdheid, humor en interactie.

Jeroen neemt plezier in muziek serieus. Dat is ook de reden dat hij op het podium begeleid wordt door een band van topmuzikanten. Samen met zijn muzikale vrienden zorgt Jeroen voor een muzikaal feestje dat de kleine bezoekertjes nooit meer zullen vergeten!Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 28 februari

Gonnie en vriendjes – Jochem Jalink

Kindertheater (2+)

Kijk, een plas! Daar kun je leuk overheen springen. Heeft iemand soms een rode pet gezien? En... moet je dát zien! Daar ligt een ei. Zit daar soms ook een gansje in? En waarom komt ie er niet uit?

Gonnie en vriendjes is een vrolijke muzikale voorstelling. De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen op een vrolijke speeltafel tot leven; één voor één komen de acht grappige gansjes langsgewaggeld!

Lindai Boogerman is al ruim 25 jaar één van de vaste poppenspeler in Sesamstraat. Daarnaast is ze theatermaker, speelde gastrollen bij ondermeer het Ro Theater en de Toneelschuur, coacht en regisseert vakgenoten en geeft workshops poppenspel.

Met eenvoudige middelen en gevonden voorwerpen haakt Lindai met haar object- en poppentheater in op de associatieve belevingswereld van de peuter. Ze vindt het belangrijk dat het publiek de mogelijkheid krijgt om beeld en sfeer zelf in te vullen. In haar spel deelt Lindai avonturen vol plezier, die schijnbaar eenvoudig ontstaan.

(Voorstelling is taalloos / no language)Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 8 maart

Soffasessies – Marian Mudder

Cabarettheater

Een komische en ontroerende avond over de zin én onzin van in therapie gaan.

“Kanonne Marian, wat lekker een boek!”“Koelbloedig, eerlijk, grappig en treffend.” “Een feest van herkenning”. Marian Mudder wordt momenteel overladen met reacties op haar boek ‘Sofasessies’ dat in mei van dit jaar uitkwam. Tijdens het schrijven van dit boek voelde ze dat ze met haar verhaal óók de planken op moest. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met boezemvriend en regisseur Koos Terpstra (regisseerde o.a. Lebbis en Eric van Sauers) bewerkte ze haar boek tot een komische en openhartige theatervoorstelling.

Een doe-er-je-voordeel-mee-boek

De meeste Nederlanders maakten kennis met Marian Mudder als rechercheur Vera Prins in de serie ‘Baantjer’. Vele film-, televisie- en theaterrollen volgden. Sinds acht jaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan en blijkt Marian ook een zeer begaafd schrijfster. Ze schreef drie romans, een thriller en afgelopen voorjaar zag haar nieuwste boek ‘Sofasessies’ het levenslicht. ‘Sofasessies’ is een kruising tussen een memoire en een zelfhulpboek. Of zoals ze het zelf noemt, een doe-er-je-voordeel-mee-boek.

Niet aflatende drang tot zelfverbetering

Marian schreef ‘Sofasessies’ naar aanleiding van haar meer dan twintig jaar durende zoektocht naar de juiste therapie tegen haar angsten en depressies. Ze probeerde een breed scala aan therapieën en las meters zelfhulpboeken. Veelal deed de gevolgde methode haar meer kwaad dan goed, maar door een ijzeren doorzettingsvermogen en een niet aflatende drang tot zelfverbetering hield ze vol tot de uiteindelijke remedie was gevonden. “Geen van de therapeuten wist door te dringen tot de kern van mijn probleem. Een van de diagnoses was dat ik mezelf dan maar als invalide moest beschouwen. Maar ik wilde niet met mijn problemen leren leven, ik wilde ervan áf.” 

Inzichten en handvatten

Tijdens de voorstelling vertelt Marian ook wat haar uiteindelijk wel heeft geholpen. “Het belangrijkste aspect wordt door veel therapeuten over het hoofd gezien: zelfcompassie en zelfwaardering. Angst komt voort uit zelfafwijzing -vooral vrouwen blinken hierin uit-, maar pas als je tevreden bent met jezelf zoals je bent, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dit klinkt makkelijk, maar zo simpel is het niet. Het is een diepgaand proces om onbewuste patronen te herkennen en om te buigen. In ‘Sofasessies’ geef ik inzichten en handvatten om een start te maken.”Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 16 maart

Herman in een bakje geitenkwark

Komisch muziektheater

Try-out 

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles mag: knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs en een speeltuin na de Apocalyps. De derde voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark: ‘Verplicht Spelen’, voor iedereen die het vergeten is.Meer informatie: http://www.geitenkwark.nlTijd: 20.30 uur
Prijs: € 17,50

    Koop tickets >